Založ si blog

Zopár faktov na zamyslenie

Niektoré napíšem po druhý krát, aby si ich prečítalo viac ľudí. Svoj názor nevnucujem nikomu, aj ja sa môžem mýliť. Som za to, aby každý myslel vlastnou hlavou. A možno sa zamyslel nad tým, že či všetko čo sa deje okolo covidu je s kostolným poriadkom. Mne to tak nepríde.

Matovič konečne na tlačovke priznal, že v boji proti covidu pomáha aj užívanie vitamínu C a D. https://www.youtube.com/watch?v=92Khga7TJqs Aj vy to poznáte? Proti ochoreniu, na ktoré vraj neexistuje liek a na ktoré na Slovensku zomierajú tisíce ľudí, poznáte niečo čo vám pomohlo. No vy sa ani za svet s tým nepodelíte s inými ľuďmi. Nevidím, že by z pozície premiéra robil tlačovky, točil videá či vydával facebookové dekréty kde by upozorňoval na dôležitosť užívania vitamínov C a D v boji proti covidu. Z pozície ku ktorej vzhliada celé Slovensko. Uvedomujete si to? Koľko zloby, arogancie a nenávisti musí byť v takomto človeku?

Učiteľov nám očkujú vakcínou, o ktorú v Nemecku nie je záujem https://www.trend.sk/spravy/vacsina-zaockovanych-proti-covidu-moze-ocakavat-vedlajsie-ucinky-astrazeneca-nie-je-vynimkou Vedia to naši učitelia? Aký je to pocit pichnúť do seba niečo, čo v Nemecku nechcú?

Pfizer na svojich slovenských stránkach píše, že má dostatočné množstvo liekov proti covidu https://www.pfizer.sk/novinky/list-lekarom-zdravotnym-sestram-lekarnikom-inym-zdravotnickym-pracovnikom v apríli minulého roka. Robia si z nás srandu? Kde sú teda tie lieky a prečo sa nimi neliečia ľudia na Slovensku? Prečo vakcíny sú, ale lieky nie? Alebo adminovi tam pobehoval nejaký škriatok Jarčuška a poprehadzoval písmená? Alebo Pfizer klame? Btw. poslal som to Richardovi Sulíkovi a odpísal mi, že to preveria. Som zvedavý na výsledok.

Na stránkach americkej vládnej agentúry pre správu liečiv a potravín FDA sa stále viete dočítať v príbalovom letáku ku vakcínam od Pfizeru a Moderny, že pred covidom vás iba možno ochránia, možno neochránia každého a že vážne a neočakávané dlhodobejšie nežiadúce účinky sa môžu vyskytnúť, pretože vakcína je stále študovaná a skúšaná https://www.fda.gov/media/144414/download Ľudia na Slovensku si takéto informácie nezaslúžia?

Pretože keď pozerám na stránku Slovensko proti covidu, ktorú zriadilo ministerstvo zdravotníctva, tam sa k téme dlhodobým vedľajším účinkom vyjadrili vetou ,,pri vakcínach proti Covidu nie je dôvod na obavu z dlhodobých vedľajších účinkov. Všetky vedľajšie účinky popísané v príbalovom letáku vakcíny od spoločnosti Pfizer sú krátkodobé. Dlhodobé účinky sú pri vakcínach vo všeobecnosti raritné.“ https://slovenskoproticovidu.sk/vsetko-o-ockovani/bezpecnost-a-ucinost/9-ake-su-dlhodobe-vedlajsie-ucinky-vakciny-vs-dlhodobe-ucinky-covidu Nepríde vám to ako zavádzajúca informácia? Mne áno. Ja sa zaujímam o konkrétne tieto nové vakcíny a nie o vakcíny vo všeobecnosti. To, že vás vyzývajú aby ste nahlasovali vedľajšie účinky, vám nepríde ako pokus na ľuďoch? Mne áno

Vakcíny proti covidu sú schválené len podmienečne https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-first-covid-19-vaccine-authorisation-eu Nevadí to nikomu z vás, čo ste si to dali pichnúť? Nevadí vám, že tento ,,pokus“ s vakcínami trvá dva roky, aby toho viac vedeli?

Neviem ako vy, ale ja týmto ľuďom neverím, keď sa nám snažia nahovoriť ako im záleží na našom zdraví a ochrane životov. Sú schopní položiť svoju ekonomiku na kolená, uvrhnúť ľudí do chudoby, zadĺžiť svoju krajinu tak, že ten dlh nikdy nesplatíme, zlikvidovať ľuďom psychické zdravie, odsunúť na vedľajšiu koľaj ľudí s inými chorobami, ničiť deťom budúcnosť, lebo to čo teraz prežívajú zanechá následky na ich psychickom zdraví a tie si ponesú po celý život. Namiesto povzbudzovania, nás neustále strašia zo všetkých strán. Namiesto neustáleho nabádania ľudí do posilňovania imunity, rozprávajú neustále o tom čo nemôžme a čo musíme. A najnovšie nás vydierajú, že kým sa nedá zaočkovať určité percento ľudí, bude sa donekonečna predlžovať núdzový stav. Nie, takto sa život nechráni, nechať ľudí umrieť od hladu, preto aby neumreli na covid, nie je ochrana života. Vy im možno fandíte, ja nimi pohŕdam. Vírus som nikdy nepodceňoval, zdravie si chránim ako nikdy predtým, ale voči tomu čo sa deje v mene covidu a ako riadia túto krízu pociťujem silný odpor.

Samozrejme, mám toho veľa na srdci, ale to by bol kilometrový článok. Chráňte si svoje zdravie. Užívajte vitamín C, rozdeľte si aj 1-2 gramy denne do viacerých dávok, vitamín D, zinok + selén, jedzte viac ovocia a zeleniny, športujte, cvičte, hýbte sa, chodievajte do prírody na čerstvý vzduch, dbajte na dostatok spánku, otužujte sa, chráňte si pokoj a vyvarujte sa stresu, lebo ten ničí zdravie.

Diablov experiment

08.04.2021

V nadväznosti na blog (https://lukas77s.blog.pravda.sk/2021/03/11/kolektivna-agresia/), v ktorom som popisoval dehumanizačné javy v spoločnosti, ktoré sa dejú keď ľudia podľahnú davovej psychóze a v ktorom som popísal jeden psychologický experiment, nad ktorým by sa mal každý zamyslieť, by som rád dal do pozornosti ďalší experiment, pre tých, ktorí nepoznajú. Diablov [...]

Odpustiť ≠ zabudnúť. Je to proces.

04.04.2021

Odpustenie je téma, ktorá je pre medziľudské vzťahy maximálne nevyhnutná. A teraz v čase pandémie vírusu, pandémie strachu, pandémie davovej psychózy, pandémie likvidovania medziľudských vzťahov, či v čase pandémie úplného ignorantstva, ale aj v čase slávenia Veľkej Noci, môže byť téma odpustenie o to dôležitejšia, pre ďalšie fungovanie našich vzťahov. Keď si [...]

Kolektívna agresia

11.03.2021

Jedna z knižiek, ktorým sa aktuálne venujem sa volá Přehled psychologie, preložené z nemeckého originálu Projekt Psychologie, vydanie piate. V Rakúsku doporučená ako učebnica pre stredné aj vysoké školy. Najnovšie ma v nej zaujala pasáž o kolektívnej agresii, celkom aktuálna téma. Obzvlášť závažné následky majú tie formy agresie, ktoré nie sú vyjadrované na rovine [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 41442x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie