Založ si blog

Štúdia na obyvateľoch Slovenska?

Na alternatívnej scéne som dostal tip na článok, ktorý mi má niečo viac povedať o celoplošnom testovaní na covid. Keďže ja si informácie overujem, tak som si trošku tento článok publikovaný 4. decembra na portáli medRxiv preštudoval. Ako spoluautori sa uvádzajú okrem iných aj Marek Krajčí, Pavol Jarčuška, či akýsi Martin Pavelka – zamestnanec ministerstva zdravotníctva.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.12.02.20240648v1.full-text

Portál medRxiv je podľa ich opisu bezplatný online archív a distribučný server pre kompletné, ale nepublikované ,,rukopisy“ tzv. preprinty v lekárskych, klinických a iných zdravotníckych vedách. ,,Preprinty“ sú predbežné správy o prácach, ktoré ešte neboli certifikované. Nemalo by sa spoliehať na to, že budú usmerňovať klinickú prax alebo správanie sa súvisiace so zdravím a nemali by byť publikované v spravodajských médiách ako zavedené informácie.

Myslím, že každý človek, ktorý si to prebehne, pochopí celoplošné testovanie ako štúdiu vykonávanú na obyvateľoch Slovenska. Hneď na začiatku sa píše, že tento článok ,,reports new medical research that has yet to be evaluated and so should not be used to guide clinical practice.“ Resp. človek by si aj povedal, že nápad Igora Matoviča natoľko zaujal zahraničných vedcov, že sa rozhodli preštudovať výsledky testovania. Ale sekcia ,,financovanie“ nižšie v článku moc nenapovedá o genialite Igora Matoviča. Tri odstavce mi popisujú, kto všetko toto financoval. Alebo tento fantastický nápad Igora Matoviča natoľko zaujal v zahraničí, že vláda UK, organizácia Welcome Trust, Národný ústav pre výskum zdravia v Spojenom kráľovstve, či nadácia Billa a Melindy Gatesovcov sa rozhodli vraziť do neho svoje peniaze? Nech si odpovie každý sám, čo to má znamenať. Ale tak hoax to asi nebude, keď ako spoluautori sú Krajčí a Jarčuška či?

Zaujala ma ale ďalšia vec, po ktorej prečítaní ma vyrazilo zo stoličky až do stropu. Testing was not obligatory, but residents who did not attend the mass testing were instructed to stay home for ten days or until the next round of mass testing. Takže Krajčí s Jarčuškom tvrdia, že testovanie nebolo povinné, ale kto sa ho nezúčastnil, tak tomu bolo nariadené aby zostal doma v karanténe po dobu 10 dní. Ďalej píšu, že certifikáty z testovania kontrolovali zamestnávatelia a boli náhodne kontrolované na verejných priestranstvách. Ale ani slovko o tom, že kto ten certifikát nemal, nemohol ísť do práce a ani nemohol čerpať PNku, ani slovko o tom, že ľudia boli donútení ísť na toto testovanie pod hrozbou možno aj straty práce. Alebo začo sa to vlastne ten Igor potom ospravedlňoval ľuďom na tlačovke? Zaujímavo tiež vyznie veta ,, Citizens whose test results were positive were asked to enter a 10-day long quarantine…„. No ja neviem, angličtina nie je moja zrovna silná stránka, ale keby som si toto prečítal ako cudzinec, nepovedal by som, že nemôžem ísť von z karantény, lebo inak by som mohol byť trestne stíhaný pre trest­ný čin ší­re­nia ne­bez­peč­nej ná­kaz­li­vej ľud­skej cho­ro­by.

Posledná zaujímavá vec sú vyhlásenia autorov, ktoré sa dajú nájsť na pravej strane. Autori vyhlasujú, že boli zachované všetky etické smernice, že sa získal potrebný súhlas pacienta, že je zaarchivovaný a že autori dodržali všetky príslušné pokyny pre hlásenie výskumov a nahrali všetky potrebné príslušné kontrolné zoznamy hlásenia o výskume v sieti EQUATOR. Ja neviem, ja som na celoplošnom testovaní nebol, lebo som jeden z tých šťastlivcov, ktorí si môžu dovoliť nenechať sa urážať a vydierať vládou SR. Koniec-koncov aj tak som mal negatívny PCR test z Viedne. Ale tí čo ste tam boli podpisovali ste súhlas? Viete kde je zaarchivovaný? Boli dodržané všetky etické zásady? Konal všade odber vyškolený zdravotník, ako sa píše v článku?

Nech si každý urobí názor sám čo to má celé znamenať. Či tu ide o genialitu Igora Matoviča, ktorá mu v hlave vznikla tak náhle, že Angeliku o tom informoval skôr ako našu prezidentku, alebo či to je štúdia vykonaná na obyvateľoch Slovenska. A či toto druhé celoplošné testovanie nie je len potvrdenie výsledkov štúdie. Ja som si názor urobil a ďakujem Infovojne za zverejnenie tejto štúdie.

Diablov experiment

08.04.2021

V nadväznosti na blog (https://lukas77s.blog.pravda.sk/2021/03/11/kolektivna-agresia/), v ktorom som popisoval dehumanizačné javy v spoločnosti, ktoré sa dejú keď ľudia podľahnú davovej psychóze a v ktorom som popísal jeden psychologický experiment, nad ktorým by sa mal každý zamyslieť, by som rád dal do pozornosti ďalší experiment, pre tých, ktorí nepoznajú. Diablov [...]

Odpustiť ≠ zabudnúť. Je to proces.

04.04.2021

Odpustenie je téma, ktorá je pre medziľudské vzťahy maximálne nevyhnutná. A teraz v čase pandémie vírusu, pandémie strachu, pandémie davovej psychózy, pandémie likvidovania medziľudských vzťahov, či v čase pandémie úplného ignorantstva, ale aj v čase slávenia Veľkej Noci, môže byť téma odpustenie o to dôležitejšia, pre ďalšie fungovanie našich vzťahov. Keď si [...]

Kolektívna agresia

11.03.2021

Jedna z knižiek, ktorým sa aktuálne venujem sa volá Přehled psychologie, preložené z nemeckého originálu Projekt Psychologie, vydanie piate. V Rakúsku doporučená ako učebnica pre stredné aj vysoké školy. Najnovšie ma v nej zaujala pasáž o kolektívnej agresii, celkom aktuálna téma. Obzvlášť závažné následky majú tie formy agresie, ktoré nie sú vyjadrované na rovine [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 41379x
Priemerná čítanosť článkov: 3762x

Autor blogu

Kategórie